Lekker Slapen

 

Slaap: Iedereen doet het, iedereen heeft het nodig en voor iedereen is het belangrijk.

Juist ook in deze rare  Corona-tijden.  

Want goede slaap geeft een boost aan je gezondheid. Slaap verbetert je immuunsysteem en voorkomt het krijgen van infecties. Ook zorgt slaap ervoor dat je sneller herstelt na ziek-zijn en bij blessures. Door slaap zijn we beter stress-bestendig en wordt ons probleemoplossend vermogen groter. En dat zijn allemaal voordelen, die we heel goed kunnen gebruiken in een wereld, die op zijn kop staat tijdens deze Corona-crisis. Waar we langzaam een beetje gaat wennen aan het “nieuwe normaal”, wat eigenlijk toch verre van normaal is. Waar we innovatieve manieren vinden, om toch te kunnen blijven werken, voor het uitoefenen van hobby’s en zeker ook het beoefenen van sportactiviteiten.

LEKKER SLAPEN; een geweldig, gratis medicijn. Wie wil dat nu niet?

Helaas is dat niet zo eenvoudig en vanzelfsprekend voor iedereen. Voor de één is het geen enkel probleem, voor de ander een ongrijpbare droom.

Juist die laatste groep mensen gaan honderd dingen doen om er zeker van te zijn dat ze slapen. Of ze mogen een honderdtal andere dingen zeker niet doen, want anders slapen ze helemaal niet. Met als resultaat? Wakker liggen. Geen slaap. Omdraaien in bed. Woelen. Frustratie. En zo is er weer een nacht voorbij en begint het gevecht weer helemaal opnieuw.

Stel je nu eens voor: Je bent aan het touwtrekken met een monster; “Niet-Slapen” genaamd. Het is groot, lelijk en erg sterk. Tussen jou en het monster is er een groot gapend gat, waar je langzaam naar toe getrokken wordt. Als je het touwtrekken verliest zul je over de rand vallen en blijft er niet veel meer van je over. Dus je trekt, zet je voeten schrap in de grond, spant je spieren harder aan om meer kracht te kunnen zetten en je voelt dat het zweet je uitbreekt, terwijl je hijgt van de inspanning met een kloppend hart. Je trekt om te vallen te vermijden, met steeds meer inspanning, maar hoe harder je trekt , hoe harder het monster trekt en je dichter je bij de rand van het gapende gat komt te staan.

Het is moeilijk om op dat moment te zien, dat als jij niet in het gat wilt vallen, je niet het touwtrekken hoeft te winnen…. Je hoeft alleen maar het touw los te laten…

En merk dan eens op dat alle spierspanning verdwijnt uit je lijf, de rust weer terug keert in je ademhaling en je hartslag.

LEKKER SLAPEN ligt weer binnen handbereik. Want LEKKER SLAPEN is rust, LEKKER SLAPEN IS NIETS DOEN…      

Hulp bij het NIETS doen? Bel de slaapspecialisten Masja en Marjolein van POH voor een eerste stap naar LEKKER SLAPEN.

Masja Duyn- Dolleman, Slaapoefentherapeut.

Praktijk Oefentherapie Hoorn

Kaarder 54 te Hoorn

0229-239440/06- 23654622