Stress

Een te hoge werkdruk, te veel drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren. U kunt daardoor uit balans raken. 

POH brengt u mentaal en fysiek weer in balans.

 

Stress moet aan en uit kunnen

Stress, ook u heeft er dagelijks mee te maken en prima als u zich daar goed bij voelt. Stress is zelfs gezond. We hebben het nodig om goed te kunnen presteren, voor zelf motivatie en om het beste uit onszelf te halen. Stress wordt ongezond wanneer we stress niet afwisselen met ontspanning en herstel. Oftewel stress moet aan en uit kunnen. Veel of langdurige stress kan lichamelijke en/of psychische klachten veroorzaken en verminderde prestaties. 

 

Aanpak

Wij bieden een totaaloplossing bij gemengde (lichamelijke en psychosociale) problematiek. Met een integrale aanpak richt de psychosomatisch werkende therapeut zich zowel op uw lichamelijke klachten als op uw psychosociale problematiek. 

 

De behandeling

Therapeutische gesprekken, met als doel de problemen helder te krijgen, deze te verwerken, indien mogelijk op te lossen of beter te hanteren.


Cognitieve gedragstherapeutische interventie, waardoor u meer inzicht krijgt in uw gedachten, emoties en handelen en er beter mee om leert te gaan.


Therapeutisch lichaamswerk, door middel van ontspannings-, adem- en aandachtstraining en expressieoefeningen leert u weer in balans, tot rust en in uw kracht te komen.

 

Hersteltraject Grip-krijgen-op-Stress

Folder Stressmanagement

Folder Spanningshoofdpijn

Folder Ademhalingsklachten