COVID-19 Herstelzorg

Post Covid-19 klachten na IC opname of herstel in de thuissituatie, POH staat voor u klaar! 

Als u besmet ben geweest met COVID-19 (Corona), kunt u óók na een aantal maanden, nog klachten ervaren als gevolg van het virus. De inactiviteit die gepaard gaat met het coronavirus, heeft, ook als u niet in het ziekenhuis opgenomen bent geweest, een grote impact op uw gezondheid en fysieke conditie. 

 

Er kan sprake zijn van klachten zoals een verminderde conditie, vermoeidheid of kortademigheid. Is uw spierkracht verminderd? Ervaart u problemen met uw balans, beperkingen in uithoudingsvermogen of slaapt u slecht? En zorgen deze klachten ervoor dat u beperkt wordt in het ondernemen van dagelijkse activiteiten, zoals werk of in de thuissituatie ondanks dat u echt wel vooruit wil, maar het niet lijkt te lukken? De POH therapeut is uw coach.

Investeren in balans; grip krijgen  op fysieke & mentale gezondheid

Wij helpen u bij het herstel na COVID-19. Onze gecertificeerde oefentherapeuten in herstelzorg coronapatienten, begeleiden u in het opbouwen van spierkracht en conditie. Ook kan de POH therapeut u bijstaan bij kortademigheid , vermoeidheid en de mogelijk mentale impact. Tevens wordt aandacht besteed aan het opbouwen van dagelijkse activiteiten.             

Samen weer grip  krijgen in de balans in activiteit en ontspanning. Met tips & trucs krijgt u weer regie over uw gezondheid en over dat wat u belangrijk vindt.

Wanneer ga je naar de oefentherapeut?

Bij klachten na herstel van het COVID-19 virus, zoals

 Vermoeidheid

Benauwdheid

Kortademigheid

Depressieviteit

Concentratieproblematiek

Spierzwakte

Angst gevoelens

Prikkelgevoeligheid

Polyneuropathie

Gewrichtsstijfheid 

Spanningsklachten

Gewrichtspijn

Post-traumatisch stress-syndroom (PTSS)

Slaapproblemen

Verminderd uithoudingsvermogen
 

Vergoeding

De behandeling van herstelzorg na COVID-19 bij POH wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering of vanuit de basisverzekering, mits  uw een verwijzing van de specialist of huisarts heeft en u wil deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek.                 

Voor meer informatie:   

Zorginstituutnederland Covid-19 Herstelzorg                  

Patientenorganisatie voor (voormalig)IC patienten en naasten

 

De patiëntenorganisatie voor (voormalig) IC-patiënten en 

De patiëntenorganisatie voor (voormalig) IC-patiënten en 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •