Pijn

Ervaart u pijnklachten aan het houdings- en bewegingsapparaat? Is dit al de zoveelste keer of blijft de pijn langdurig aanwezig? Pijn kan een eigen leven gaan leiden met grote gevolgen voor uw dagelijks functioneren. In veel gevallen brengt pijn grote onzekerheid met zich mee. U vraagt zich af, hoe moet ik hiermee om gaan en waar doe ik goed aan? 

Regie over pijn, de pijn- therapeut is uw coach!
 
Aanpak

Wij richten de behandeling bij pijnklachten niet direct op het wegnemen van de pijn. De gespecialiseerde oefentherapeut van POH  laat u inzien, hoe zelf op een andere manier met pijnklachten om te gaan. Wat u zelf kunt doen om herstel mogelijk te bespoedigen en grip te krijgen op pijn en uw dagelijks leven.

 

Rugnetwerk, Netwerk Chronische Pijn

POH is aangesloten bij het Rugnetwerk en het Netwerk Chronische Pijn. Wij werken met speciaal ontwikkelde protocollaire hersteltrajecten voor de behandeling bij mensen met rugklachten  en chronische pijn.

 

Zorgprogramma SOLK

Voor de behandeling van SOLK ( somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten), variërend van pijn, vermoeidheid, duizeligheid, concentratieproblemen, slaapproblemen en spanning bieden wij in samenwerking met Vicino Noord- Holland - Noord een specifiek zorgtraject. Door onze korte lijnen met verschillende pijnpoli's, huisartsen en POH-GGZ/psychologen behoort een mulitdiciplinaire aanpak tot de mogelijkheid.

 

Oncologie en pijn

Pijn is naast vermoeidheid een veel voorkomend verschijnsel bij kanker. Naast de ziekte zelf, kan pijn veroorzaakt worden door de behandeling ervan of door bijkomende factoren zoals conditie verlies, gewichtsreductie, angst etc. Uw in oncologie geschoolde pijntherapeut geeft concrete tips en handvatten hoe met de pijn en de situatie om te gaan.

Filmpjes en info

Pijn begrijpen 1, een korte uitleg over wat je eraan kunt doen? 

Pijn begrijpen 2

Pijn begrijpen, het brein kiest

Folder Netwerk Chronische Pijn

Folder Netwerk Chronische Pijn Oncologie

Folder Chronische Pijn POH